Управителният  съвет на Българска браншова камара Пътища“ приветства решението на

...
Управителният  съвет на Българска браншова камара Пътища“ приветства решението на
Коментари Харесай

Позиция на Българска браншова камара „Пътища“

Управителният  съвет на Българска браншова камара „ Пътища “ приветства решението на Конституционния съд по конституционно дело № 10/2022 година, с което разгласи за противоконституционно Решение на Народното събрание за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура ” за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Произнасянето на една от най-важните институции в страната, политически самостоятелен орган, чиято съществена цел е да пази върховенството на Конституцията на Република България,  е доказателство за правотата на фирмите от пътно-строителния отрасъл, които към този момент повече от година пазят с всички начини законността на осъществените действия по договорите за настоящ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа.

Държавата в лицето на Министерство на районното развиване и благоустройството и възложителя Агенция „ Пътна инфраструктура “ следва неотложно да разплатят своите отговорности зародили по изпълнени действия, сертифицирани досега на издаването на решението на Народното събрание.

Повече от една година  Българска браншова камара „ Пътища “ осведоми за колапса в пътно-строителния бранш, който е подбуден от отговорностите на Държавата към сектора и неналичието на съответни периоди и решения.

Управителният съвет на Българска браншова камара „ Пътища “ моли, в най-спешен порядък страната да се съобрази с решението на Конституционния съд и да пристъпи към споразумяване на зародилите проблеми и финансови отговорности.

Управителен съвет

на Българска Браншова Камара „ Пътища “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР